Blogi

17.7.2014

Maailma muuttuu ja samoin tekee liiketoimintaympäristö. Kansantalouden kehitys, ostovoiman ja asiakaskäyttäytymisen muutokset,  toimitusketjun muutokset,  Web 2.0 vai joko se on 3.0, kuluttajistuminen, globalisaatio, sähköinen liiketoiminta, uudet liiketoimintamallit, yritysjärjestelyt jne. Muutoksia tuntuu tulevan yhä enemmän ja nopeammin. Näissä muutoksissa organisaatioiden on pysyttävä mukana ja mieluummin myös hyödynnettävä niitä.

26.6.2014

Florida ja Information Builders ottivat jälleen kerran vastaan 1300 vierasta vuotuiseen asiakastapahtumaansa. Tämä kerran vuodessa järjestettävä viisipäiväinen Summit tuo yhteen asiakasyrityksiä ympäri maailmaa. Osallistujien ensisijainen tavoite on ymmärtää ja oppia, miten Business Intelligence voi viedä heidän liiketoimintaansa eteenpäin. Intensiiviset viisi päivää koostuvat niin teknisistä kuin liiketoimintapainotteisista esityksistä, joita pitävät ilahduttavan suureksi osaksi asiakkaat itse. Kyse on tiedon jakamisesta yritysten kesken.

9.6.2014

Datasta ja erityisesti big datasta on puhuttu jo useamman vuoden ajan joka puolella.  Media ja alan toimijat kehottavat yrityksiä varautumaan big dataan ja ottamaan siitä kaiken mahdollisen hyödyn irti. Huolimatta siitä, että asia on ollut pinnalla jo pitkään, tuntuu monelle olevan silti epäselvää mitä big datan hyödyntäminen lopulta käytännössä tarkoittaa.  

8.4.2014
Tulot ja menot. Yli- ja alijäämä. Liiketoiminnan kova ydin.
6.9.2013

OSA 2: big data käytännössä

LinkedIn:ssä oli taannoin Bernard Marrin kirjoitus http://www.linkedin.com/today/post/article/20130827231108-64875646-big-d...
big datasta ja sen vaikutuksista esimerkeillä havainnollistettuna. Lainaan kirjoituksessa havaintoja mainitusta artikkelista. Panin siitä merkille muutaman huomion, joita olen itsekin pohtinut:

1.8.2013

Big data on täällä! Halleluja! Nyt voimme tallentaa IHAN KAIKEN HALUAMAMME ja kohta meillä on enemmän dataa kuin kaikilla kilpaijoillamme yhteensä! Jos tämä ei tuo meille kilpailuetua, niin mikä sitten? Nyt vain keskitymme odottamaan, että paistetut kyyhkyset lentävät suuhumme samalla kun loikoilemme riippumatoissamme tilauksia aggressiivisesti odotellen! Hurraa!