Blogi

30.11.2015

Mikäli alan erilaisiin medioihin ja guruihin - varsinkin amerikkalaisiin – on uskominen, business muuttuu nopeammin kuin poliitikoilla kääntyy takki. Jopa ketteränä itseään pitävät organisaatiot työskentelevät hartiavoimin pysyäkseen muutoksen tahdissa. Vähintään samalla intensiteetillä ja rasvatun salaman nopeudella yritykset raapivat kynnet verillä kilpailukykyä taikasanojen ”big data” ja ”edistynyt analytiikka” aihepiiristä. Vieläpä reaaliaikaisuuden mukanaan tuomaa lisäpotkua hyödyntäen.

23.10.2015

Reaktiivinen päätöksenteon kulttuuri, jolla yrityksiä on historiassa (ihan menestyksekkäästikin) johdettu, on tullut matkansa päähän. Organisaatioiden kohtaama moniulotteisen muutoksen vauhti on sitä tasoa, että ei voida enää jäädä odottamaan liiketoimintamahdollisuuksien tai –ongelmien putkahtamista kulman takaa näkyviin.

Organisaatioiden täytyy ottaa proaktiivisempi ote oman liiketoimintansa ohjaamiseen: ennakoidaan tulevia muutoksia, tapahtumia ja trendejä sekä tehdään ennakoivia toimenpiteitä. Otetaan kohtalo omiin käsiin!

25.9.2015

Kiitos kaikille ”Elämmekö datatragediaa vai datastrategiaa”- seminaariimme osallistujille! Keskustelusta huomasi, että aihe on kaikille ajankohtainen ja tärkeä.

7.9.2015

Useimmat organisaatiot yliarvioivat datansa laadun. Tämän olen nähnyt käytännön työssä urani varrella putsatessani, rikastaessani ja yhdistellessäni satoja erilaisia rekistereitä eri toimialoilta. Olivat ne asiakasrekisterejä, transaktiohistoriaa, tuotemastereita, operatiivisia kantoja, raportointikantoja tai jotain muuta. Yrityksen koolla tai sen hallinnoiman datan määrällä ei ole suurta merkitystä. Huonon tai virheellisen datan osuus on suhteelliselta osuudeltaan lähestulkoon sama kaikissa tapauksissa, vaihdellen kuitenkin välillä 10–25 %.

27.8.2015

Huonosta tiedon laadusta ja puutteellisesta ydintiedon hallinnasta (MDM) aiheutuva kustannus on vaikeasti laskettavissa. Yleisesti kuitenkin ollaan yhtä mieltä siitä, että huono tiedon laatu vaikuttaa negatiivisesti sekä yrityksen liikevaihdon kertymiseen, kustannuksiin ja riskien realisoitumiseen. Kustannus voi olla luokkaa 10-20% yrityksen liikevoitosta tai 10-15% yrityksen liikevaihdosta. Kummallakin tavalla laskettuna summa on niin iso, että sen pitäisi kiinnostaa myös yritysten johtoa ja omistajia.

7.8.2015

Tutkimuslaitos BARCin tekemä tutkimus “ Big Data Use Cases – Getting real on data monetization” kiteytyy seuraaviin kuuteen ydinkohtaan: